Careful consideration has been given to the scale and arrangement of the development. The proposal will relate to the existing and emerging context of Reading town centre, which will include the potential for development south of the Station as well as to the north of the site. 

The scheme will create new walking and cycling routes to the station, as well as respecting the prospect of development to the north of the site - which is not within the ownership of the applicant.

office-building-walkway.jpg

Whilst the final finish of the buildings, materials, look and feel will be determined through later applications, a great deal of effort has been put into creating an attractive layout that minimises impact on adjacent properties, ensures sunny and safe spaces within the site and adds a visually attractive point of interest to the central Reading skyline.